behandeling
osperon i

 

Wachttijden


Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen. Desondanks kunnen wij wachttijden helaas niet altijd voorkomen. 

Meestal wordt u binnen zes weken uitgenodigd voor een eerste afspraak, het intakegesprek. Indien er bij de aanmelding sprake is van een wachttijd dan krijgt u bij uw aanmelding te horen hoelang die wachttijd is.


Twee soorten wachttijden
Per 1 januari 2016 onderscheiden zorgaanbieders twee soorten wachttijden: de aanmeldingswachttijd en de behandelwachttijd.

 

Aanmeldingswachttijd 
De aanmeldingswachttijd is het gemiddelde aantal weken tussen het moment van uw aanmelding en het moment dat het intakegesprek plaatsvindt.

 

Behandelwachttijd 
De behandelwachttijd is het gemiddelde aantal weken tussen het intakegesprek en het daadwerkelijk begin van uw behandeling. Deze wachttijd kan ontstaan doordat u bijvoorbeeld moet wachten tot er plaats is bij een specifieke behandelaar.

Indien de behandelingswachttijd voor een bepaalde diagnosegroep (of behandelaar) langer is dan onze gemiddelde wachttijd vermelden wij dat op deze pagina.


De wachttijden worden maandelijks geactualiseerd.


Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).


Actuele wachttijden

Onderstaande wachttijden zijn een inschatting. Afhankelijk van de diagnose en type behandeling kan de wachttijd langer of korter zijn. U wordt hier altijd tijdens uw aanmelding over geinformeerd.

 

  • Gemiddelde aanmeldingswachttijd : 6 tot 12 weken

  • Gemiddelde behandelwachttijd : - 6 tot 12 weken
    (Met uitzondering van de Turkse psychiater, hiervoor geldt een zeer lange wachttijd. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen)

  • Behandelingswachttijden diagnosegroepen: Op dit moment zijn er geen afwijkende wachttijden voor bepaalde diagnosegroepen.

 

U kunt geen rechten ontlenen aan deze wachttijdgegevens.(Laatst bijgewerkt op 3 december 2019)